Re: Install 7.0.1 on Ubuntu 16.04 LTS? [SCAN_OK]

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Install 7.0.1 on Ubuntu 16.04 LTS? [SCAN_OK]

lajeesh k-2

Hi Alan and Nilay,

Are you able to find a solution to this issue ?


Regards,
Lajeesh

On Fri, Jun 16, 2017 at 2:26 PM, nilay khatri <[hidden email]> wrote:
Same here, installation did not go through after step 4. More over over had to kill apache.

regards,
Nilay Khatri
Founder, Automate SMB
Vtiger CRM implementation/Customization | Sales and Marketing Automation 


On Thu, Jun 15, 2017 at 6:18 PM, Satish Dvnk <[hidden email]> wrote:
Hi Alan,

Could you please try with Step4.tpl of Install module.

Location: _INSTALLED_SOURCE_/layouts/v7/modules/Install/Step4.tpl

regards,
Satish.Dvnk


On Thu, Jun 15, 2017 at 5:34 PM, Alan Lord <[hidden email]> wrote:
I'm not getting very far trying to install 7.0.1 on the above server.

I get through all the initial screens of the installation process until the very final one (where you choose Accounting as your type of business) and then the install procedure dies.

In the javascript console the response to the final get request is:

<br />
<b>Fatal error</b>:  Uncaught Error: Call to a member function Execute() on null in /var/www/html/vtiger7/include/database/PearDatabase.php:357
Stack trace:
#0 /var/www/html/vtiger7/vtlib/Vtiger/Functions.php(153): PearDatabase-&gt;pquery('SELECT * FROM v...', NULL)
#1 /var/www/html/vtiger7/vtlib/Vtiger/Module.php(177): Vtiger_Functions::getModuleData(false)
#2 /var/www/html/vtiger7/modules/Vtiger/models/Module.php(669): Vtiger_Module::getInstance(false)
#3 /var/www/html/vtiger7/modules/Install/views/Index.php(36): Vtiger_Module_Model::getInstance(false)
#4 /var/www/html/vtiger7/includes/main/WebUI.php(76): Install_Index_view-&gt;preProcess(Object(Vtiger_Request))
#5 /var/www/html/vtiger7/includes/main/WebUI.php(214): Vtiger_WebUI-&gt;triggerPreProcess(Object(Install_Index_view), Object(Vtiger_Request))
#6 /var/www/html/vtiger7/index.php(20): Vtiger_WebUI-&gt;process(Object(Vtiger_Request))
#7 {main}
  thrown in <b>/var/www/html/vtiger7/include/database/PearDatabase.php</b> on line <b>357</b><br />

If I pre-enable the debug log in the log it is full of:

Thu Jun 15 12:49:25 2017,514 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:25 2017,515 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:26 2017,287 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:26 2017,288 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:26 2017,288 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,828 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,833 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,833 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] DEBUG VT - query being executed : SET NAMES utf8
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] INFO VT - PearDatabase ->TRANS creating new connection
Thu Jun 15 12:49:39 2017,851 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB createTables schema/DatabaseSchema.xml
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,661 [3553] DEBUG VT - Prepared sql query being executed : SELECT * FROM vtiger_tab
Thu Jun 15 12:49:40 2017,662 [3553] INFO VT - PearDatabase ->TRANS creating new connection
Thu Jun 15 12:49:40 2017,662 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified

I have installed a customer's older vtiger v6 system on here already and this is working on the same server so I must have the right php/apache/mysql modules in-place or that one wouldn't work surely.

In the config.template.php I tried forcing the _DB_TYPE_ var to mysqli but this didn't make any difference.

I attach a copy of the pre-requisites screen. (I have some error logging to try and trap what is causing the issue)

Anyone got any ideas?

Cheers

Al

_______________________________________________
http://www.vtiger.com/


_______________________________________________
http://www.vtiger.com/


_______________________________________________
http://www.vtiger.com/



Si deseas dejar de recibir estos correos, por favor haz clic  aquí.


_______________________________________________
http://www.vtiger.com/
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Install 7.0.1 on Ubuntu 16.04 LTS? [SCAN_OK]

Nilay Khatri-2
Not yet lajeesh, but surprisingly my team members are able to install.

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.
Sent: Thursday, 27 July 2017 20:20
Reply To: [hidden email]
Subject: Re: [Vtigercrm-developers] Install 7.0.1 on Ubuntu 16.04 LTS? [SCAN_OK]

Hi Alan and Nilay,

Are you able to find a solution to this issue ?


Regards,
Lajeesh

On Fri, Jun 16, 2017 at 2:26 PM, nilay khatri <[hidden email]> wrote:
Same here, installation did not go through after step 4. More over over had to kill apache.

regards,
Nilay Khatri
Founder, Automate SMB
Vtiger CRM implementation/Customization | Sales and Marketing Automation 


On Thu, Jun 15, 2017 at 6:18 PM, Satish Dvnk <[hidden email]> wrote:
Hi Alan,

Could you please try with Step4.tpl of Install module.

Location: _INSTALLED_SOURCE_/layouts/v7/modules/Install/Step4.tpl

regards,
Satish.Dvnk


On Thu, Jun 15, 2017 at 5:34 PM, Alan Lord <[hidden email]> wrote:
I'm not getting very far trying to install 7.0.1 on the above server.

I get through all the initial screens of the installation process until the very final one (where you choose Accounting as your type of business) and then the install procedure dies.

In the javascript console the response to the final get request is:

<br />
<b>Fatal error</b>:  Uncaught Error: Call to a member function Execute() on null in /var/www/html/vtiger7/include/database/PearDatabase.php:357
Stack trace:
#0 /var/www/html/vtiger7/vtlib/Vtiger/Functions.php(153): PearDatabase-&gt;pquery('SELECT * FROM v...', NULL)
#1 /var/www/html/vtiger7/vtlib/Vtiger/Module.php(177): Vtiger_Functions::getModuleData(false)
#2 /var/www/html/vtiger7/modules/Vtiger/models/Module.php(669): Vtiger_Module::getInstance(false)
#3 /var/www/html/vtiger7/modules/Install/views/Index.php(36): Vtiger_Module_Model::getInstance(false)
#4 /var/www/html/vtiger7/includes/main/WebUI.php(76): Install_Index_view-&gt;preProcess(Object(Vtiger_Request))
#5 /var/www/html/vtiger7/includes/main/WebUI.php(214): Vtiger_WebUI-&gt;triggerPreProcess(Object(Install_Index_view), Object(Vtiger_Request))
#6 /var/www/html/vtiger7/index.php(20): Vtiger_WebUI-&gt;process(Object(Vtiger_Request))
#7 {main}
  thrown in <b>/var/www/html/vtiger7/include/database/PearDatabase.php</b> on line <b>357</b><br />

If I pre-enable the debug log in the log it is full of:

Thu Jun 15 12:49:25 2017,514 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:25 2017,515 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:26 2017,287 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:26 2017,288 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:26 2017,288 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,795 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:30 2017,899 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:31 2017,479 [3537] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,828 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,833 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,833 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] DEBUG VT - query being executed : SET NAMES utf8
Thu Jun 15 12:49:39 2017,849 [3553] INFO VT - PearDatabase ->TRANS creating new connection
Thu Jun 15 12:49:39 2017,851 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB createTables schema/DatabaseSchema.xml
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:39 2017,987 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB disconnect
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,654 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified
Thu Jun 15 12:49:40 2017,661 [3553] DEBUG VT - Prepared sql query being executed : SELECT * FROM vtiger_tab
Thu Jun 15 12:49:40 2017,662 [3553] INFO VT - PearDatabase ->TRANS creating new connection
Thu Jun 15 12:49:40 2017,662 [3553] INFO VT - PearDatabase ->ADODB Connect : DBType not specified

I have installed a customer's older vtiger v6 system on here already and this is working on the same server so I must have the right php/apache/mysql modules in-place or that one wouldn't work surely.

In the config.template.php I tried forcing the _DB_TYPE_ var to mysqli but this didn't make any difference.

I attach a copy of the pre-requisites screen. (I have some error logging to try and trap what is causing the issue)

Anyone got any ideas?

Cheers

Al

_______________________________________________
http://www.vtiger.com/


_______________________________________________
http://www.vtiger.com/


_______________________________________________
http://www.vtiger.com/



Si deseas dejar de recibir estos correos, por favor haz clic  aquí.



_______________________________________________
http://www.vtiger.com/
Loading...